יום שלישי, 31 ביולי 2012

מתכון לקליפות תפוזים מסוכרות מצופות שוקולד

(מי שרוצה לדלג על ההקדמה המייגעת, יא עצלנים, גגלו למטה למתכון. יש גם תמונה.)
 
זה ממתק חביב שהייתי קונה בסופרמרקט הקרוב לביתי כשהייתי בישראל. לאחרונה נתקפתי בגעגועים לטעמו הפשוט, וחשבתי שחנות הwhole foods הקרובה תספק את מאוויי, אך אבוי, הממזרים הללו כלל לא מוכרים אפילו קליפות תפוזים מיובשות פשוטות. ואני חשבתי שביצי יען מראות על גיוון במוצרים. נו טוב, שיהיה, במקום זאת החלטתי לתת אצבע משולשת (באופן מטאפורי, כמובן) לwhole foods ולהכין בעצמי את הממתק האהוב! אז הנה המתכון שיצא לי, כפי שחיברתי מתוך עשרות מתכונים שונים שמצאתי באינטרנט. הכי מהיר והכי פשוט (היו מתכונים שדרשו השרייה בלילה, או המתנה של כמה ימים. למי יש כוח לזה? שעתיים-שלוש נשמע הרבה יותר טוב).

מצרכים

4-5 תפוזים בערך
1 חפיסת שוקולד מריר (השתמשתי ב70%) *
כוס סוכר וכוס מים (כמות המים מקבילה לכמות הסוכר)

מתכון

  1. מקלפים את התפוזים וחותכים את קליפות התפוזים לרצועות בעובי אצבע. את התפוזים עצמם אפשר לאכול כמו שהם או להכין מהם סלט פירות. בשביל מה לבזבז? חוץ מזה, רצוי להוריד את החלק הלבן הפנימי מהקליפה, כי זה מה שבדרך כלל עושה את המרירות.
  2. מרתיחים כמות גדולה של מים בסיר ומכניסים את הקליפות. מחליפים את המים פעמיים-שלושה בזמן הבישול (זה נועד להסיר את המרירות של הקליפה). מבשלים לא יותר מ20 דק', מסננים ומניחים כמה דק' להתקרר.
  3. עכשיו הגיע הזמן להמתיק את הקליפות. מרתיחים בסיר (אפשר להשתמש באותו סיר, לעצלנים) את כוס הסוכר וכוס המים תוך כדי עירבוב. כשזה מגיע לנקודת הרתיחה, מחלישים את האש לאש קטנה, מוסיפים את קליפות התפוזים המסוננות, ומבשלים כשעה עד שתערובת המים והסוכר מקבלת מרקם דומה לסירופ. לאחר שעה, מוציאים רק את הקליפות בעזרה מסננת\כף מחוררת, משתדלים שלא יישארו הרבה נוזלים על הכף, ומניחים את הקליפות על מגש אפייה מכוסה נייר אפייה\נייר כסף. רצוי שהחתיכות לא ייגעו אחת בשנייה כדי למנוע הידבקות, אז השתדלו להניח אותם במרחק זה מזה.
  4. מחממים תנור ל120 מעלות צלזיוס, (בערך 245 מעלות פרנהייט) ומכניסים את המגש עם קליפות התפוזים המסוכרות למשך 20 דק' או יותר. זו השיטה לעצלנים לייבש את הקליפות במהירות בלי להמתין ימים ארוכים.כשמוציאים מהתנור, אין צורך לדאוג לחכות שהקליפות יתקררו. פשוט עברו לשלב הבא.
  5. עכשיו לקטע האהוב עליי, השוקולד. הדרך הכי טובה ומהירה להמסת שוקולד היא בעזרת שיטה שנקראת "בן מרי". אכן שם פלצני ביותר, אז בואו נשכח מהשם ונתמקד בעיקר. אני לא סומכת על מיקרוגלים, לא רק שפעמים רבות הם שורפים את השוקולד במקום להמיס אותו, אלא שהגלי המיקרו ידועים ביכולתם להוציא מהמזון את כל הויטמינים החשובים ולהותיר אותו כגווייה מתה. בקיצור, תתרחקו ממיקרוגלים. אם הגעתם עד לשלב הזה לאחר שימוש בכל הסירים האלו לבישול הקליפות, בוודאי ובוודאי תצליחו לבצע גם את השלב הבא. תצטרכו שני סירים בסך הכל, אחד גדול ואחד קטן. אל תוך הסיר הקטן מכניסים את השוקולד, רצוי לחתוך אותו קודם לקוביות. בסיר הגדול, לעומת זאת, מרתיחים כמות נכבדת של מים. כשהם רותחים, שמים את הסיר הקטן בתוך הסיר הגדול כך שהוא צף במים הרותחים (בלי שהשוקולד שבתוך הסיר הקטן ייגע במים!). בינתיים מחלישים את האש, ומערבבים את השוקולד בעזרת כף עד שהוא נמס לגמרי. מכניסים את קליפות התפוזים ומערבבים עד שכולן מצופות בשוקולד.
  6. מוציאים את הקליפות, שוב, בעזרת כף מחוררת, ומניחים את החתיכות על צלחת גדולה או מגש, ושוב, לשים כל חתיכה בנפרד מהשנייה, מבלי שהחתיכות ייגעו זו בזו, אחרת הן יידבקו. מכניסים את המגש למקרר למשך כשעה, וזהו, זה מוכן! זה אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי. משהו-משהו, דליקטס! עכשיו הרימו את ישבנכם העצלן ולכו להכין את זה!




* חבילה אחת אמורה להספיק אבל תשמרו חבילה נוספת למקרה הצורך. וסתם לנשנושים.
אה, והנה התמונה.
למה זה נראה כמו חרובים? זה אמור להיראות כמו שוקולד טעים ומגרה. טוב, צלמת אני לא אהיה. אבל לפחות זה טעים! 

4 תגובות:

  1. תודה על המתכון המפורט. הכנתי יצא מעולה

    השבמחק
  2. שמחתי למצוא סוף סוף את המתכון הזה אני בהחלט הולכת להכין אותו. תודה תודה רבה.

    השבמחק