זה אחד המתכונים האהובים עליי. לפני שנהפכתי לצמחונית היינו מכינים את זה עם בשר בקר, אבל גם בגרסה הצמחונית זה טעים מאוד. קרדיט לאמא על המתכון המקורי שכולל גם בצל עליו ויתרתי הפעם (האנשים המוזרים ביניכם שמטורפים על בצל יכולים לגגל למטה לגרסה עם הבצל. מוזרים. סתם, אינני שופטת. אני דווקא אוהבת בצל. פשוט היום הייתי עצלנית להוסיף אותו. שמתי לב שהמילה "עצלן" והטיותיה מופיעה הרבה ברשומות האלו. נו טוב).
מצרכים (מנה אחת)
חצי כוס אורז לבן
חופן פרחי ברוקולי
1 גזר
חצי גמבה ירוקה\אדומה\צהובה\כולם ביחד
רבע כוס (או יותר, לפי הטעם) רוטב טריאקי מתוצרת La Choy
מלח
מתכון
- בקפדנות של פרפקציוניסטית מצויה, מכניסים כוס אורז לבן עם שתי כוסות מים (כשמכינים אורז, כמות המים צריכה להיות כפולה מזו של האורז) לתוך סיר ומרתיחים על אש גדולה עם מעט מלח. זה זמן טוב לבדוק שיש לכם מכסה לסיר הזה אחרת זה יהיה בעייתי. לאחר הרתיחה, מחלישים את האש לאש קטנה ומכסים במכסה. מבשלים כ-14 דק' ומורידים מהאש (רצוי להשאיר מכוסה לאחר שהורדתם מהאש, כדי שהאדים שבפנים יאדו את האורז, אבל לא חובה).
- בזמן שאתם מחכים שהאורז יהיה מוכן, חותכים את הגזר לצורות דקות (זה לא כזה משנה איזה צורה, עיגולים או רצועות, העיקר שזה לא יהיה עבה מידי) ומפרידים את פרחי הברוקולי. את הגמבה חותכים בצורה האהובה עליכם, שוב, מצידי שזה יהיה כוכבים או דולפינים בעלי שני ראשים, כל עוד זה לא עבה מידי זה בסדר.
- מכניסים את כל הירקות החתוכים לסיר נוסף ביחד עם רבע כוס מים, מוסיפים מעט מלח ומכסים במכסה. מבשלים כ5-10 דק', לפי רמת הקראנצ'יות שאתם רוצים שהירקות יהיו. בודקים מידי פעם שהמים לא התאדו לגמרי, ואם הם התאדו מוסיפים עוד מים. אנחנו לא רוצים ירקות שרופים.
- לפני שהירקות מוכנים לגמרי, מוסיפים את רוטב הטריאקי לסיר ומכסים למשך 3-5 דק' כדי שטעמי הרוטב ייספגו בירקות.
- כעת אפשר לערבב את הירקות עם האורז, או סתם להניח את הירקות לצד האורז בצלחת. רצוי בהגשה לפזר מעל הירקות עוד רוטב מתוך הבקבוק לקבלת טעם חזק יותר. אפשר להוסיף גם שביבי בוטנים בשביל הקראנצ'יות. בכל אופן, זה טעים ובריא גם ככה. אני מתה על זה, לא יודעת מה איתכם.
הגרסה עם הבצל
- מבצעים את שלבים 1-2 של המתכון בגרסה למעלה.
- חותכים חצי בצל לקוביות קטנות, ומטגנים בסיר גדול עם כ-2 כפיות שמן זית. מטגנים על אש גבוהה-בינונית עד הזהבה. כשהבצל זהוב, מוסיפים לסיר רבע כוס מים ומוסיפים גם את הירקות החתוכים. מכסים במכסה ומעבירים לאש בינונית. מבשלים כ5-10 דק' לפי רמת הקראנצ'יות הרצויה תוך כדי ערבוב\בדיקה מידי פעם שהמים לא התאדו לגמרי.
- ממשיכים ומבצעים את שלבים 4-5 של המתכון הקודם. זהו.
נשמע מעולה. אני גם עברתי לצמחונות לא מזמן ואני מחפשת מתכונים שיכולים להתאים. איך את חושבת שזה ילך עם כרובית?
השבמחק