יום ראשון, 5 באוגוסט 2012

מתכון ללזניה טבעונית ללא גלוטן (וללא חלב)

אני אוהבת אוכל איטלקי. לא, בעצם, אני מטורפת על אוכל איטלקי. אז הנה הנסיון שלי עם משהו טיפה יותר שונה מסתם פסטה עם רוטב עגבניות. זו הפעם הראשונה שאני מכינה לזניה, ולפי אמא, יצא מדהים! יאממממ.. (אגב, מתכון מקורי שלי... כמו רוב המתכונים פה חיחי).

מצרכים

3 דפי לזניה ללא גלוטן של חברת Tinkyada
רוטב עגבניות (השתמשתי בHunt's Pasta sauce traditional)
ברוקולי
כחצי שקית תרד קפוא
גבינת צ'דר של Dayia
2 חתיכות של גבינת (Galaxy nutritonal food Veggie Slices (Mozzerella flavor
2-3 שיני שום
1 כף שמן זית

מתכון

  1. מבשלים את דפי הלזניה לפי הוראות האריזה. אני בדרך כלל מבשלת כ-2 דק' במים רותחים, מכסה במכסה ומכבה את האש ואז נותנת לזה להתבשל באדים כ-10 דק'. מסננים ושמים בצד (עדיף שהדפים יונחו מפורדיםז ה מזה כדי למנוע הידבקות).
  2. בינתיים, מבשלים במים רותחים את הברוקולי והתרד עם מעט מלח. מבשלים בערך 5-7 דק' ומסננים. 
  3. מחממים מראש תנור ל350 מעלות פרנהייט.
  4. בזמן שזה מתבשל, כותשים 2-3 שיני שום או מגרדים בפומפייה. כשהתרד והברוקולי מוכנים ומסוננים, מוסיפים את השום ומערבבים בקערה. אם לא אוהבים טעם חזק של שום אפשר לטגן קצת את השום לפני שמוסיפים לירקות.
  5. משמנים במעט שמן זית תבנית המתאימה לבישול בתנור, ואז מוזגים מעט רוטב עגבניות לתבנית (זה ישמש בתור הבסיס ללזניה). 
  6. מניחים על הרוטב דף ראשון של לזניה. על הדף מניחים מתערובת הברוקולי והתרד, ומורחים באופן שווה לאורך דף הלזניה. בעזרת כפית, מניחים רוטב עגבניות מעל לתרד והברוקולי. ואז לוקחים חתיכה אחת של גבינת המוצרלה הטבעונית, (Galaxy nutritional) חותכים אותה לרצועות עבות ומניחים אותן באופן שווה מעל הרוטב והתרד.
  7. מניחים עוד דף לזניה וחוזרים על שלב מספר שש. כעת אפשר להוסיף מעל לגבינת המוצרלה גם את גבינת הצ'דר של DAIYA ולפזר באופן שווה. 
  8. מניחים את דף הלזניה האחרון ומפזרים מעליו את גבינת הDAYIA. 
  9. מכניסים לתנור ואופים ב-30 דק'. 
  10. מוציאים בזהירות מהתנור (לא לשכוח לכבות אותו ...לול) וחותכים. המתכון מספיק ל2-3 מנות! אבל אם אתם מרגישים קצת חזיריים אפשר לאכול הכל לבד. אני חלקתי את הלזניה עם אמא.(:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה