הודות לפלאי האינטרנט מצאתי את השיטה הכי פשוטה להחלפת ביצה במאפים מתוקים. אין צורך לגרור את התחת העצלן שלי לסופר ולקנות איזה egg substitute עם מרכיבים חשודים! כל מה שצריך זו מילה בת 3 הברות. בננה!! לא רק שזה בוודאי בריא יותר מתחליפי ביצה אחרים, זה גם מוסיף טעם נהדר לפנקייק פשוט! אז תודה, אינטרנט, על שהצלת לי את ארוחת הבוקר.
ואגב, למי שתוהה (אם בכלל יש אנשים שקוראים את הבלוג הזה) מה זה אומר מזון טבעוני אז הכוונה היא למזון ללא חלב, ביצים, בשר או כל מוצר אחר מן החי (לדוגמה, דבש. אבל אני לא כלכך "טבעניות אורתודוקסית" שלא צורכת בכלל דבש... מה לעשות לדבורים אין נשמה. סתם סתם. וואי אני נוראית. אני גם לא לגמרי טבעונית כי אני לא יכולה לוותר על ההמבורגר הצמחוני שלי שמכיל ביצים! אבל אלוהי הטבעונות יסלח לי על כך. וואו. חפרתי. סליחה).
חצי בננה (בננה אחת = ביצה אחת)
כרבע כוס (אחר כך הוספתי קצת יותר אז הכמות אינה מדויקת) חלב סויה בטעם וניל
שמן זית (או כל שמן אחר)
סירופ מייפל (אופציונאלי)
דובדבן לקישוט (אופציונאלי)
ואגב, למי שתוהה (אם בכלל יש אנשים שקוראים את הבלוג הזה) מה זה אומר מזון טבעוני אז הכוונה היא למזון ללא חלב, ביצים, בשר או כל מוצר אחר מן החי (לדוגמה, דבש. אבל אני לא כלכך "טבעניות אורתודוקסית" שלא צורכת בכלל דבש... מה לעשות לדבורים אין נשמה. סתם סתם. וואי אני נוראית. אני גם לא לגמרי טבעונית כי אני לא יכולה לוותר על ההמבורגר הצמחוני שלי שמכיל ביצים! אבל אלוהי הטבעונות יסלח לי על כך. וואו. חפרתי. סליחה).
מצרכים (ל4-5 פנקייקים קטנטנים)
חצי כוס קמח פנקייק ללא גלוטן של חברת Bob's red millחצי בננה (בננה אחת = ביצה אחת)
כרבע כוס (אחר כך הוספתי קצת יותר אז הכמות אינה מדויקת) חלב סויה בטעם וניל
שמן זית (או כל שמן אחר)
סירופ מייפל (אופציונאלי)
דובדבן לקישוט (אופציונאלי)
מתכון
- מכינים את הבלילה לפי ההוראות שעל שקית קמח הפנקייק. פשוט מערבבים את כל החומרים לפי הכמות הרצויה, ואת הביצה מחליפים בבננה. מועכים היטב את הבננה לפני שמערבבים את החלב והקמח ביחד. עדיף לערבב בבלנדר אבל גם ידנית זה עובד טוב! מערבבים עד שהקמח הבננה והחלב הופכים לבלילה אחידה, לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי.
- מחממים מחבת עם שמן זית. לאחר שהשמן התחמם קצת, מעבירים לאש בינונית. שמים כף אחת של הבלילה במחבת, לבדיקה. כשמתחילים לראות בועות בתוך הבלילה המיטגנת, הופכים אותה ומטגנים את הצד השני עד שזה הופך לחום-זהוב ואין יותר סימנים של הבלילה הנוזלית. אם משהו לא הולך טוב, מתקנים את הבלילה (מוסיפים קמח או חלב לפי הצורך, כפית אחד בכל פעם). אם הבדיקה על המחבת יוצאת בסדר, אפשר להמשיך ולטגן את שאר הפנקייקים. רצוי לשים שכבה דקה של הבלילה על המחבת כי כששמים שכבה עבה מידי הבפנים של הפנקייק לא מתבשל. חוץ מזה יש להיזהר לא לשרוף את הפנקייקים P:
- מוציאים צלחת ושמים עליה מפית או נייר סופג כלשהו, לספיגת השמן. מניחים את הפנקייקים המוכנים אל תוך הצלחת עם הנייר הסופג. ממתינים כדקה עד שהפנקייקים התקררו קצת ואינם רותחים, ואז שמים בצלחת ומגישים עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, קצפת או דובדבן. <: בתיאבון!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה